luni, 7 martie 2011

Vânătorul de soţii

Văzînd că nu-i ajută cu nimic slujba de poliţist, Milo Boyd (Gerard Butler) îşi găseşte un nou job şi se trezeşte în pielea unui vânător de recompense care lucrează cu poliţia. Are o singura problemă. Şi el e urmărit de alţi oameni care nu caută decît să recupereze şi ei nişte bani de care bărbatul se face că a uitat. Şi cum nici un servici prestat de el nu îl finanţeză să-şi plătească datoria, şeful îi dă un caz special care îl face totodată fericit. Trebuie să o prindă pe fosta sa soţie Nicole Hurley ( Jennifer Aniston) care a lipsit de la propriile procese şi care nu şi-a plătit ieşirea din închisoare. Bineînţeles, Milo găseşte în această misiune şi o provocare şi fuge pe urma lui Nicole avînd unele beneficii. Nu numai că ştie locurile pe care le frecventează fosta soţie, dar are un ajutor şi în fosta lui soacră. Cu el pe urmele ei şi altii pe urmele lui, Milo îşi dă seama că femeia, care e un reporter sub acoperire, îi face mai multe probleme decât ar fi crezut. Fie că o bagă în portbagajul maşinii sau o leagă cu cătuşile de pat să nu fugă, Nicole găseşte o soluţie să-l păcălească şi nu se lasă pînă nu-şi face articolul care i-a adus aceste ghinioane. Situaţia se complică atunci cînd femeia este urmărită şi e pe cale să fie omorâtă de către un bărbat căruia i-a stricat planurile prin amănuntele pe care l-a smuls de la anumite surse.
Şi cum totul trebuie să se termine cu bine, după ce scapă amândoi de oamenii care fug pe urmele lor, aceasta joacă de-a şoarecele şi pisica îi apropie şi mai mult pe cei doi foşti soţi, astfel încât, până la sfârşitul filmului ajung din nou unul în braţele celuilalt. Şi aşa se rezolvă două probleme dintr-o dată: una cu justţia şi una mai veche care îi îndemna să se urască.

Acum nu ştiu dacă aţi înţeles ceva din toată această povestire. Nici eu nu am înţeles mare lucru, de asta am luat filmul pas cu pas, în speranţa că, structurându-l nu voi fi irosit degeaba doua ore din viaţa mea.
Pentru asta sunt oare făcute filmele uşoare? Să pierdem minute întregi încercând să înţelegem la sfârşit despre ce era vorba în film? Pentru asta a fost făcut sigur "The Bounty Hunter"...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu