vineri, 12 iunie 2009

Tratat de "piţipongeală"(CAPITOLUL 2)

Piţipoancă vs. cocalar


Un alt aspect care a complicat viaţa piţipoancelor este apariţia cocalarului. Cocalarul este o specie care se înmulţeşte zilnic, un cocalar novice trecând mult mai repede peste perioada de pregătire. Acesta vine în mai multe forme şi se hrăneşte cu viaţa noastră. Un cocalar normal îşi duce veacul în oraşele de provincie şi locuieşte într-o maşină.
O zi din viaţa unui cocalar e foarte greu de descris: dimineaţa se trezeşte, porneşte motorul şi face vreo două ture prin oraş, să vadă cine a mai ieşit la bulevard. Se duce la non-stopul de la ieşire din oraş, îşi ia o cafea şi o savurează printr-o altă tură pe străzile centrale. El poate fi uşor recunoscut, datorită gestului pe care-l face, din reflex. Cu manelele la maxim, acesta scoate capul pe geamul maşinii şi se uită după tine, ca în filmele americane. Trece încet, astfel încât îi poţi vedea părul blond vopsit şi ochelarii de imitaţie Gucci.
Dar, ce vânează acest animal feroce? Ei, bine, aici am ajuns la partea mai interesantă a acestui capitol. Cocalarul e pregătit să vâneze piţipoance. Se respectă lanţul trofic terestru. Cu portofelul plin de chitanţe, cocalarul trece încept pe lângă femelă, strijinindu-se de volan cu mâna dreaptă iar cu mâna stângă îşi scoate ţigara din bot. Face două cercuri şi trece mai departe. A vrut doar să-i arate piţipoancei că el e şeful. Femela, de obicei se împerechează seara, aşa că al nostru cocalar trage o fugă până în bazar, îşi mai cumpără un tricou D&G la 30 RON şi aşteaptă momentul propice să atace. Mai departe nu am putut filma în vizuina cu geamuri fumurii a cocalarului. Aşteptăm acum puii care, probabil, se vor naşte în captivitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu